Sex miljoner euro till studie av järnväg till Marbella

2018-04-09

I regeringens budget som nyligen presenterades men som ännu inte har fått klartecken i kongressen satsas sex miljoner i en projekteringsplan för järnvägsförbindelse till Marbella. I budgeten finns även en satsning på järnvägskorridoren Bobadilla-Algeciras för 32 miljoner och ytterligare 12,4 miljoner euro till förbättringar av spåret för höghastighetståget AVE till Sevilla för 12,4 miljoner euro.

Det är planerna på en utbyggd pendeltågslinje från Fuengirola vidare mot Marbella och Estepona som drar till sig det stora intresset på kusten. Det finns två alternativ. Antingen en höghastighetsbana från Málaga via flygplatsen och vidare till Marbella.

Eller att den nuvarande pendeltågslinjen C-1 till Fuengirola förlängs till Marbella och Estepona. I den senaste budgeten satsas sex miljoner euro på att utarbeta en studie över planerade järnvägsprojekt på Costa del Sol, ”Estudios y proyectos del tren de la Costa del Sol”.

Ytterligare satsningar på infrastrukturen gäller en infart till Málaga flygplats norrifrån samt förbättringar i vägnätet mellan Alhaurín de la Torre och Málagas kringfartsled.

På Málaga flygplats ska ombyggnadsarbeten utföras på terminal 2.